Zuid-Limburg is de ideale fiets- en wandelregio bij uitstek.

Hiervoor ligt `t Schuttershuuske vrij centraal en liggen veel wandel en fietsroutes voor de voordeur.

Het  is een waar Mekka voor de wandelliefhebber. Het gebied staat bekend om de vele fascinerende wandelmogelijkheden. De routes leiden u door bossen, water, beekdalen, holle wegen en laten u genieten van prachtige vergezichten. Sommige wandelingen bevatten actieve en spannende elementen. In dit golfende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort.

Ook is er een heel netwerk van fietsroutes, is uitgezet, waardoor u zelf uw eigen route én afstand bepaalt. Geniet van de prachtige vergezichten, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op een van de vele terrasjes. Of sla een balletje op één van de golfbanen die het Heuvelland rijk is.

Daarnaast is het  rijkelijk bezaaid met prachtige kastelen, bijzondere molens en de meest uiteenlopende religieuze gebouwen, waaronder een eeuwenoude basiliek. In het Heuvelland treft U als  bezoeker de ideale mix aan van natuur en cultuurhistorie. De zonnige krijthellingen zorgen voor een afwisseling in het landschap, waarna de gezellige, historische dorpjes weer uitnodigen om even te pauzeren en te genieten van streekgerechten.

Een andere manier om dit gebied beter te leren kennen, is met Nederlands enige bergspoorbaan.

Deze tuft door het landschap en heeft vele uitstapmogelijkheden.

Stichting Natuur en Milieu heeft het  Limburgs gebied met maar liefst 5 sterren bekroond. De sterren werden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Verder is Termaar uitgeroepen tot het groenste gehucht van het jaar. Dus minimaal 5  maar zeker 6 goede redenen om dit gebied te bezoeken!

U kunt hier uitstekend ontspannen, culinair genieten, vergaderen of actief bezig zijn.

Laat u verrassen en ervaar zelf de veelzijdigheid van het Heuvelland!